Adventi süti parádé

Karácsony előtt a Tiszaparti tagintézmény „Gasztro klub” rendezvénysorozatában szinte természetes volt, hogy édességeket készítettek a diákok Bugány Klára vezetésével.

Klára a témát így fogalmazta meg: spontán stílusgyakorlat adventi jelleggel. A tálcákon feldíszített karácsonyfák, kókuszgolyók, töltött datolyák, kandírozott déli gyümölcsök feszülnek egymásnak, arra várva, hogy a kollégisták megkóstolják. A sütik alaptésztája nyers, nincs semmi megfőzve, vagy megsütve. Így a babapiskóta, a kekszmorzsa, a tejszín, lekvár, méz, túró, sajt, kókusz, mogyoró, dió, mogyorókrém, marcipán, tojás és cukor adta a hozzávalókat.

A kollégisták pedig a két kezükön kívül a kreativitásukat adták hozzá. Mindegyik sütihez gyúrni kellett a tésztát, majd formázni és díszíteni. A csoportonkénti 3-4 fő vacsora előtt jól eltelítődött édességgel a kóstolások miatt, de még így is maradt a többi diáknak bőven a különlegességekből.

Képgaléria

é1
é2
é3
é4
é5
é5b
é6
é7
é8
é9
é10
é11
é12
é13
é14
é15
é16
é17
é18
é20
é21
é22

Diavetítés indítása

Kezdőlap              Hírarchívum

Generated by iWebAlbum
loading