Adventi süti parádé
Karácsony előtt a Tiszaparti tagintézmény „Gasztro klub” rendezvénysorozatában szinte természetes volt, hogy édességeket készítettek a diákok Bugány Klára vezetésével. Klára a témát így fogalmazta meg: spontán stílusgyakorlat adventi jelleggel. A tálcákon feldíszített karácsonyfák, kókuszgolyók, töltött datolyák, kandírozott déli gyümölcsök feszülnek egymásnak, arra várva, hogy a kollégisták megkóstolják. A sütik alaptésztája nyers, nincs semmi megfőzve, vagy megsütve. Így a babapiskóta, a kekszmorzsa, a tejszín, lekvár, méz, túró, sajt, kókusz, mogyoró, dió, mogyorókrém, marcipán, tojás és cukor adta a hozzávalókat. A kollégisták pedig a két kezükön kívül a kreativitásukat adták hozzá. Mindegyik sütihez gyúrni kellett a tésztát, majd formázni és díszíteni. A csoportonkénti 3-4 fő vacsora előtt jól eltelítődött édességgel a kóstolások miatt, de még így is maradt a többi diáknak bőven a különlegességekből. |
Képgaléria